Biopreparat bakteryjny w proszku do kiszenia zielonek z traw, motylkowych i kukurydzy (całe rośliny, LKS, CCM lub ziarno).
Dostępne opakowania:
- 100g/10t kiszonki
- 500g/50t kiszonki
SKŁAD:
Kompozyt bakteryjny zawiera bakterie fermentacji mlekowej w ilości 6x1010 j.t.k./g preparatu:
- Lactobacillus plantarum
- Pediococus acidilactici
- Lactobacillus buchneri
- Lactobacillus brevis
- Enterococcus faecium
DZIAŁANIE:
ZALECANE DOTYCZĄCE ZAKISZANEGO SUROWCA:
Zawartość suchej masy: zielonki z traw, motylkowych, całe rośliny kukurydzy - 35%; ziarno kukurydzy - 62-65 %; kolby kukurydzy CCM - 60%.
Grubość warstwy do ubijania: maksymalnie 20 cm.
Bardzo dokładne ubicie - niezbędne do prawidłowego zakiszenia!
Minimalny okres zakiszania 6-8 tygodni.